De ce schi?

Să fie ski & fun! Pentru că, alături de înot, schiul este unul dintre cele două sporturi pe care oricie persoană cu o activitate socială completă trebuie să le stăpânească. Ai ratat vârsta optimă, cea a copilăriei, ca să înveți să schiezi și te întrebi dacă mai are rost să te apuci acum? Răspunsul este DA, schiul alpin se poate învăța la orice vârstă. Mai jos, îl poți vedea pe Gabi, care a decis, la 52 de ani, să învețe să schieze.

De ce schi de tură?

Pentru că este următorul nivel al schiului alpin și pentru că este un sport extraordinar de bun pentru obținerea unei condiții fizice de excepție. Schiul de tură îți oferă posibilitatea să urci pante, nu doar să le cobori, ceea ce îți extinde spectaculos aria de joacă dacă ești pasionat de trekking sau alpinism în timpul iernii. Vei putea ieși din potecă, te vei putea aventura prin locuri pe unde, dacă ai urca pe picioare, ai înota, de-a dreptul, prin zăpadă.

La finalul urcușului, vine premiul: să schiezi o pantă virgină, cu zăpadă neatinsă, departe de animația pârtiilor, doar tu, muntele și câțiva prieteni buni. Să fie ski & fun!

De ce o tabără de schi?

Pentru că schiul nu este un sport pe care să-l înveți din week-end în week-end. Presupune repetiția susținută a numeroaselor elemente care îl compun – plecând de la poziția picioarelor, a brațelor și a corpului, până la echilibru, balans și reglajele fine ale alunecării – pentru câteva zile la rând. Altfel, dacă între lecții trec zile sau săptămâni, de fiecare dată nu vei face altceva decât s-o tot iei de la capăt cu tehnicile deprinse data trecută și pe care, între timp, le-ați uitat. Șase zile consecutive de lecții este perioada optimă pe care trebuie s-o aloci pentru deprinderea tehnicilor de bază ale acestui sport sau pentru perfecționarea lor.

De ce Kopaonic, în Serbia?

Pentru că este, probabil, cea mai potrivită stațiune a Europei pentru învățat schi. Dacă luăm în considerare criterii ca accesibiltate din România, prețuri la skipass și cazare, calitate a pârtiilor și a instalațiilor de transport pe cablu, viața de noapte sau oferta gastronomică de senzație, Kopaonik este alegerea perfectă, peste stațiuni mult mai celebre din Austria, Italia sau Franța.

Pentru că sârbii sunt un popor extraordinar, prietenoși, care știu să se distreze de minune și care au localuri excelente, ceea ce e foarte important după o zi de schi. Să fie ski & fun!

Pentru că are cele mai potrivite pârtii pentru lecții pe care le-am văzut vreodată:

De ce cu mine?

Pentru că sunt ghid montan autorizat și instructor de schi și pentru că am în spate experiența programului de dezvoltare personală Mont Blanc Challenge

După ce, timp de 4 ani, iei de la zero peste 20 de oameni, și-i pregătești cu succes pentru cele mai înalte vârfuri ale Alpilor, Mont Blanc, Monte Rosa sau Matterhorn, înveți că oamenii au nevoie nu doar de know-how tău, ci își doresc o experiență 360. De aceea, în afară de mine, aleg cei mai potriviți instructori de schi care să fie capabili să vă ofere nu doar cunoștințele lor de schi, ci și să vă facă săptămâna frumoasă.