Lansat în 2015, programul Mont Blanc Challenge, predecesorul lui Alps Challenge, a debutat ca primul program de dezvoltare personală din România bazat pe alpinismul de altitudine și primul program de pregătire montană susținut de o echipă multidisciplinară.

De atunci, mai bine de 20 de iubitori ai muntelui, cu puțină sau chiar fără experiență alpină, s-au pregătit fizic, tehnic și mental și au ajuns pe cel mai înalt vârf al Alpilor.

Natural, cei mai motivați dintre ei au continuat și și-au dorit mai mult. Astfel, au ajuns pe Doufurspitze (4634m), al doilea vârf al Alpilor, sau Matterhorn (4475m), cu siguranță cel mai dorit vârf din Europa.

Astfel, Mont Blanc Challenge a evoluat în Alps Challenge, dar și-a păstrat spiritul: un program de antrenament complex, cu elemente specifice dedicate fiecăruia dintre cele trei obiective principale, Mont Blanc, Monte Rosa, Matterhorn, dar și o experiență 360 a ceea ce înseamnă cultura profundă a civilizației Alpilor: experiențe culinare locale sau vizite în istoria ascensiunilor celebre din Alpi și Himalaya.

Ce cuprinde programul ALPS Challenge?

  • consultanță în achiziția echipamentului
  • închiriere de echipament tehnic
  • antrenament fizic anaerob
  • pregătire fizică specific montană
  • pregătire tehnică montană
  • life coaching (la cerere)
  • consultanță în alimentația în regim de efort fizic susținut

ECHIPA

Costin Miu, inițiator Alps Challenge

Costin Miu
Ghid Montan

Filosofia mea de ghid este „Safety. Fun. Summit” și este inspirată de Ed Viesturs, unul dintre cei mai mari alpiniști și ghizi ai lumii.
În viziunea mea, siguranța este cel mai important lucru pe munte. Menirea unui ghid montan este să aducă oamenii înapoi acasă sănătoși și într-o bucată, nu să-i ducă pe vârf cu orice preț.

Marius, partener Alps Challenge

Marius Ioana
Ghid Montan

L-am ales pe Marius să-mi fie coleg în Mont Blanc Challenge pentru că suntem la fel de buni prieteni cum suntem și parteneri de munte. Am încredere deplină în el, mă leg cu el în coardă convins că ar face pentru mine tot ceea ce aș face și eu însumi. Și, cel mai important lucru, împărtășim aceeași filosofie de ghid: siguranța e pe primul loc.

„Să ajungi să ghidezi oameni spre vârful unui munte înalt este o mare responsabilitate, însă am în spate experiența câtorva expediții pe munți înalți (Aconcagua, Killimanjaro, Mont Blanc, Jebel Toubkal) și alți mulți ani de mers pe munte. Am spus “spre vârf” pentru că, din punctul meu de vedere, călătoria este mult mai importantă decât cucerirea vârfului în sine. Tot ce înseamnă traseul până în vârf este, de fapt, experiența în care te descoperi pe tine și iți depășești limitele. “Lupta” nu este cu muntele sau cu colegii cu care faci echipă, ci cu tine însuți. Tu, cel de astăzi, trebuie să fii mai bun decât tine, cel de ieri. Fac echipă cu Costin din 2013, dar parcă merg de o viață cu el, sunt momente când gândim și facem aceleași lucruri fără să ne vorbim; asta înseamnă încredere, siguranță, decizii corecte pentru noi și pentru oamenii pe care îi ghidăm.”

Paul Dicu, partener Alps Challenge

Paul Dicu
Preparator fizic

Pentru a-ți maximiza șansele de succes, consider că pregătirea fizică pentru urcarea unui munte înalt trebuie să fie mai grea decât ascensiunea în sine.  De aceea, am ales ca trainer unul dintre cei mai buni specialiști în pregătire fizică. Paul Dicu este ultra-maratonist și instructor de arte marțiale, iar antrenamentul nostru anaerob va fi efectuat după un program conceput de el.

„Nu cred în mesaje motivaționale, cred doar în diciplină. Nu devii mai bun doar pentru că cineva – pe care-l asculți pentru că ai plătit pentru asta – ți-a spus că poți fi mai bun. NU, ca să fii mai bun, trebuie să faci lucrurile mai bine. Pregătirea fizică este o parte extrem de importantă a dezvoltării personale a unui om. Dacă vorbim de antrenamentul pentru urcarea unui munte,  ieșirea din zona de confort și depășirea limitelor se petrec cu mult înainte de a ajunge la poalele muntelui și asta doar datorită sesiunilor de antrenament fizic”