O aventură de neuitat în Peru

De la citadela incașă Machu Picchu până pe minunea multicoloră Rainbow Mountain și în poezia insulelor de pe lacul Titicaca, această aventură sud-americană ne va duce în inima unei culturi străvechi, cea a incașilor.

Ziua 1 – 21 iunie

Plecare din București

Ziua 2 – 22 iunie

Aterizare în Lima

Cazare la hotel.

Ziua 3 – 23 iunie

Zbor Lima – Cusco (3400m)

După check in-ul la hotel vom face o plimbare ușoară prin centrul istoric, pentru a ne obișnui organismele cu efectul altitudinii. Înainte de cină vom avea un briefing de bun venit cu echipa locală și o verificare a echipamentului pentru a ne asigura că toată lumea este pregătită pentru aventura noastră. În aceeași seară vom avea o plimbare ghidată prin Cusco în drum spre cină și ne vom bucura de luminile și energia serii din acest oraș uimitor. Cazarea în hotel.

Ziua 4 – 24 iunie

Explorăm Cuzco și participăm la Inti Raymi Sun Festival

Ne vom petrece ziua explorând Cuzco și participând la Inti Raymi Sun Festival, cea mai frumoasă sărbătoare a anului, în care peruanii celebrează soarele, în modul în care o făceau strămoșii lor inka. Cei care doresc pot achiziționa diverse activități cu specific local, precum gătitul de ceviche (mâncarea specifică Americii Centrale și de Sud) sau o vizită în piața centrală a orașului, unde vom degusta fructele specifice. Cazare la hotel.

Ziua 5 – 25 iunie

Cusco – Mollepata (2900m) – Soraypampa (3850m)

Ziua începe la ora 05:00, cu un drum cu autobuzul de aproximativ 2 ore și jumătate până la Mollepata, singurul oraș de-a lungul Salkantay Trail. După micul dejun, plecăm spre Cruzpata (3200m), într-un urcuș ușor. Sayllapata este locul pentru prânz, până la ora 14, după care continuăm spre Soraypampa, pe o potecă cu multe variații de nivel, așezări mici, floră, păsări mici sălbatice și vederi spectaculoase ale vârfului înzăpezit Humantay (5902 m). Cazare la dome.

Ziua 6 – 26 iunie

Soraypampa – Abra Salkantay (4,650m) – Andenes (3840m)

După un început devreme, urcăm pe Valea Rio Blanco, până la Abra Salkantay, un pas aflat la 4650m, cel mai înalt punct al drumeției noastre. Ne oprim pentru a admira vederile vârfurilor înzăpezite ale Munții Vilcabamba în toate direcțiile, fața de sud a Salkantay-ului ridicându-se deasupra noastră.
În această zi priveliștile sunt uluitoare. După aceea ne vom bucura de un prânz cald și vom coborî în tabăra noastră la 3840m, după aproximativ 6 ore de mers. Pentru cei aflați în dificultate, sunt disponibili cai. Cazare la cort.

Ziua 7 – 27 iunie

Andenes – La Playa sau Hot Spring

După ziua noastră lungă de ieri, ne bucurăm de un mic dejun pe îndelete, apoi începem drumeția noastră în jos, deasupra râului Salkantay, pentru 3-4 ore. Cazare la cort.

Ziua 8 – 28 iunie

Hot Spring – Hidroelectrica – Aguas Calientes (2050m)

Acest traseu presupune o călătorie cu mașina care ne va duce până la Hidroelectrica, apoi trei ore de trekking ușor spre Aguas Calientes, de-a lungul căii ferate din jungla peruană. Cazare la hotel.

Ziua 9 – 29 iunie

Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco

După o trezire devreme, la 4.30, urmează drumul cu autobuzul spre Machu Picchu, unde ne așteaptă un tur ghidat al citadelei inka de aproximativ 2 ore. După-amiaza, ne întâlnim în orașul Aguas Calientes, de unde luăm trenul înapoi spre Cuzco. Cazare la hotel.

Ziua 10 – 30 iunie

Cusco – Rainbow Mountain

Ziua începe foarte devreme, la 5 AM. Transferul privat durează aproximativ 3 ore până la Pitumarca, unde oprim  pentru micul dejun. După aceea, continuăm încă 30 de minute până la Fulawasipata, unde începe hiking-ul până la munții Rainbow, aproximativ 3 ore. Pe drum vom vedea alpacas, llamas și case tradiționale locale. Pe vârf, la 5200m, vom sta timp suficient pentru poze, apoi vom coborî timp de 2 ore până la mașină. Urmează drumul la Pitumarca pentru prânz și apoi spre Puno. 

Ziua 11 – 1 Iulie

Puno – Insulele Uros și Amantani

În această zi, vom vizita insulele Uros și Amantani, unde ajungem cu ajutorul unor bărci confortabile, din portul Puno. Vom petrece după-amiaza în compania familiilor localnicilor din Amantani, în casele cărora vom și dormi. Vom urca pe vârful insulei, într-o drumeție ușoară, pentru a lua parte la ceremonialele inka Pachamama și Pachatata. Seara, vom putea fi martorii unuia dintre cele mai frumoase apusuri din lume, pe lacul Titicaca.

Ziua 12 – 2 Iulie

Insula Amantani – Insula Taquile – Puno

După micul dejun, coborâm în port, de unde bărcile ne vor duce pe insula Taquile. Aici vom putea admira dansurile, îmbrăcămintea și obiceiurile populației Taquile. După un prânz tipic insulei, înconjurați de frumosul peisaj al lacului, ne întoarcem pe Amantani, de unde continuăm drumul spre Puno.

Ziua 13 – 3 Iulie

Zborul Puno – Lima

Ziua 14 – 4 Iulie

Zborul Lima – București.

date tehnice

  • Salkantay Trail este un trek. Nu presupune o pregătire montană specială, ci doar o condiție fizică decentă. Pentru nopțile dormite în cort e nevoie de sac de dormit de iarnă, cu temperatura de confort de minim -10 grade.
  • După aterizarea în Cusco, veți simți efectele altitudinii: ușoare dureri de cap, respirație accelerată, oboseală anormală. Acestea vor dispărea după prima zi, când corpul începe să se aclimatizeze la cei 3400m la care este situat orașul. 

PREȚURILE INCLUD

PENTRU SALKANTAY TRAIL

2 x cazare în Lima, 3 x cazare în Cusco, 1 x cazare în Aguas Calientes, 1 x cazare în Puno, 1 x cazare în Amantani.


Cuzco Tour cu ghid vorbitor de engleză


Toate serviciile de cazare, masă, transport bagaje și ghidaj pe durata trek-ului către Machu Picchu, biletele de tren și autobuz pentru întoarcerea spre Cusco, taxe de acces la Machu Picchu și insulele de pe lacul Titicaca, transportul spre Puno și Amantani.

PREȚURILE NU INCLUD

Biletele de avion interne (Lima-Cusco și Puno-Lima) și internaționale

Transferuri (le rezervăm în funcție de numărul de participanți), mesele din Lima și Cusco, sac de dormit, prânzul după vizita la Machu Picchu, cina din Puno, trenul opțional Hidroelectrica-Machu Picchu, excursiile opțiomale de pe lacul Titicaca, tips.